228 4021831

697 7598095

Μηχανή Αναζήτησης

Στην περίπτωση που ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πεδίο «αναζήτηση προϊόντων» στην κορυφή της ιστοσελίδας.

Συμπληρώστε το όνομα του προϊόντος  και πατήστε το enter.

Για καλύτερα αποτελέσματα μη χρησιμοποιείτε τόνους, διαλυτικά και κόμματα. Επιπλέον κατά την πληκτρολόγηση, με την λειτουργία AutoComplete, προβλέπει το προϊόν της αναζήτησής σας και εμφανίζει προτάσεις προιόντων.

Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πλοήγησής σας στο www.magissaparos.gr, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ 

Φροντίδα κοσμημάτων

 

Όπως κάθε τι αγαπημένο, έτσι και τα κοσμήματα μας, ανεξαρτήτως αξίας, χρειάζονται φροντίδα για ν’ αντέξουν αναλλοίωτα στον χρόνο…

Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα και την λάμψη τους. Η σκόνη & η ατμοσφαιρική ρύπανση, η θάλασσα, το χλώριο της πισίνας, το αλκοόλ & τα αιθέρια έλαια που περιέχουν τα αρώματα, τα χημικά που έχουν τα καλλυντικά αλλά & τα προιόντα καθαρισμού, τα αντισηπτικά, ακόμη και το όξινο ph του δέρματος…
Μπορούμε να τα προστατεύσουμε με καλή χρήση, προσεκτικό καθαρισμό και κατάλληλη αποθήκευση.

Καλή χρήση:

* Δεν φοράμε τα κοσμήματα μας όταν κοιμόμαστε, όταν κάνουμε ντους, καθαριότητα στο σπίτι, όταν πηγαίνουμε στην θάλασσα στην πισίνα, το σπα ή στο γυμναστήριο.

* Αποφεύγουμε τα χτυπήματα, τα γδαρσίματα & τα τραβήγματα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στα κοσμήματα μας.

* Βάζουμε κρέμες, καλλυντικά & αρώματα, πολύ πριν φορέσουμε τα κοσμήματα μας.

* Θυμόμαστε πάντα, ότι τα κοσμήματα μας είναι το τελευταίο που πρέπει να φοράμε πριν βγούμε, και το πρώτο που πρέπει να βγάζουμε όταν γυρνάμε σπίτι.

Προσεκτικός καθαρισμός:

* Κάθε φορά που βγάζουμε τα κοσμήματα μας, τα σκουπίζουμε με ένα καθαρό, μαλακό πανί για να αφαιρέσουμε τυχόν έλαια και ιδρώτα.

* Το ασήμι με την πάροδο του χρόνου μαυρίζει. Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία που οφείλεται στην επαφή του μετάλλου με την ατμόσφαιρα, και ευτυχώς είναι αναστρέψιμη. Φρεσκάρουμε τα ασημένια μας κοσμήματα (προσοχή, όχι τα επιμεταλλωμένα), ανάλογα με το αν έχουν γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα.
Ο πιο απλός & αγνός τρόπος να καθαρίσουμε τα γυαλιστερά μας ασημένια κοσμήματα, είναι να τα πλύνουμε σε χλιαρή σαπουνάδα με απορρυπαντικό πιάτων, να τα αφήσουμε μέσα για αρκετά λεπτά, & να τα τρίψουμε αν χρειαστεί με μια πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα. Ένας άλλος φυσικός τρόπος είναι να τα αφήσουμε για αρκετή ώρα σε ένα δοχείο με νερό και μαγειρική σόδα, το οποίο έχουμε καλύψει εσωτερικά με αλουμινόχαρτο. Τέλος, τα αφήσουμε να στεγνώσουν καλά σε μια πετσέτα, και να τα αποθηκεύσουμε αφού τα σκουπίσουμε καλά με ένα καθαρό μαλακό πανάκι.
Για τα ματ ασημένια μας κοσμήματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πράσινο άγριο σφουγγαράκι πιάτων (scotch brite). Το χρησιμοποιούμε στεγνό, τρίβοντας το κόσμημά μας πάντα προς την ίδια φορά. Όταν τελειώσουμε, το σκουπίζουμε μ’ένα καθαρό μαλακό πανάκι και τ’αποθηκεύουμε.
Προσοχή!  Δεν χρησιμοποιούμε καμιά από αυτές τις μεθόδους καθαρισμού σε επιμεταλλωμένο ασήμι!

* Τα επιμεταλλωμένα υλικά, είτε είναι ασήμι είτε ορείχαλκος, τα καθαρίζουμε απλά μ’ ένα καθαρό μαλακό πανάκι. Αν χρειάζονται παραπάνω καθάρισμα, τα περνάμε πριν με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε ένα διάλυμα που φτιάχνουμε με 3 κουταλιές ξύδι και 1/2 λίτρο νερό, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Το χρώμα της επιμετάλλωσης φθείρεται με την πάροδο του χρόνου, κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, παρά μόνο να επιβραδύνουμε. Για να διατηρήσουμε το χρώμα του κοσμήματος όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες “καλής χρήσης”.

* Ο ορείχαλκος ή ο αλπακάς, που χρησιμοποιείται για τα κοσμήματα μας, είναι περασμένος με ειδικό βερνίκι,
έτσι ακολουθώντας πιστά της οδηγίες “καλής χρήσης” τα κοσμήματα μας θα διατηρηθούν για πολλά πολλά χρόνια. Αν παρόλα αυτά χρειαστεί, μπορούμε να τα καθαρίσουμε με οδοντόκρεμα και αφού τα στεγνώσουμε καλά, να τα περάσουμε μ’ ένα διάφανο βερνίκι νυχιών.

Σωστή αποθήκευση:

* Δεν αποθηκεύουμε τα κοσμήματα μας στο μπάνιο, & γενικά σε μέρη που έχουν υγρασία, καθώς και σε μέρη με υψηλή θερμοκρασία.

* Τα αποθηκεύουμε μακριά από το ηλιακό φως, σε σκοτεινό, κλειστό μέρος (συρτάρι, μπιζουτιέρα, κουτί), ξεχωριστά το καθένα σε πουγκάκι ή κουτάκι, ώστε να μην κινδυνεύουν να γρατζουνιστούν ή να μπερδευτούν μεταξύ τους
* Πριν τα αποθηκεύσουμε, τα σκουπίζουμε με ένα καθαρό μαλακό πανί, ώστε να σιγουρευτούμε ότι είναι στεγνά και καθαρά.
* Όταν ταξιδεύουμε, τοποθετούμε τα κοσμήματα μας μέσα στο πουγκάκι ή το κουτάκι τους, σε μια ξεχωριστή θήκη, φροντίζοντας να μην χτυπιούνται το ένα με το άλλο κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Χρήσιμες συμβουλές:

* Τα δαχτυλίδια στα οποία αυξομειώνεται το μέγεθος, καλό θα ήταν να τα ρυθμίσουμε στην αρχή, και μετά να τα φοράμε σαν κλειστό δαχτυλίδι, και όχι να τα ανοιγοκλείνουμε κάθε φορά που θέλουμε να τα φορέσουμε, γιατί αλλιώς κινδυνεύουν να σπάσουν. Φυσικά μπορούμε να τα ξαναρυθμίσουμε κατά καιρούς αν χρειαστεί, π.χ. όταν αλλάξει η εποχή και πρηστούν ή ξεπρηστούν τα δάχτυλά μας, όταν πάρουμε ή χάσουμε κιλά κτλ.

* Το ατσαλόσυρμα το οποίο έχουν αρκετά κοσμήματα αντί για αλυσίδα ή κορδόνι, δεν το “πιέζουμε” ποτέ, το τυλίγουμε πάντα κυκλικά χωρίς να το τσακίζουμε. Η τσάκιση στο ατσαλόσυρμα είναι μη αναστρέψιμη.

* Αν σας μπερδευτούν οι αλυσίδες σας, ξεμπερδέψτε τες προσεχτικά, χρησιμοποιώντας λίγη πούδρα.

 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο